Start » Kalender » Kom till hattmuseet på Kulturarvsdagen!

Kom till hattmuseet på Kulturarvsdagen!

7 september 2024
Hattmuseet på Algatan 35 i Trelleborg. I rummet ser man symaskiner, hattstockar, pälsar och ett stort arbetsbord.
Hattmuseet på Algatan 35 i Trelleborg.

Välkommen till drop in på Hattmuseet! Denna dag kan man själv gå runt och uppleva denna pärla till museum. Flera guider är på plats för att svara på dina frågor.

Välkommen till ett annorlunda arbetslivsmuseum. Här får du upplevelsen av en hatt- möss- och pälsverkstad i sin ursprungliga miljö från 1866 på Algatan. Borgquistska Hattmuseet finns på ovanvåningen till Algatan 35 med ingång via Odens tvärgränd. Idag drivs Borgquistska av Föreningen Gamla Trelleborg på ideell basis. Trelleborgs Museum äger samlingen och är huvudman för verksamheten. En stor del av samlingarna är digitaliserade och publicerade på Digitaltmuseum.

Datum:

7 september 2024
Tid:

Plats:

Hattmuseet
Algatan 35 Trelleborg

Guidade gruppvisningar vid annan tidpunkt bokas på telefon: 0734-090876.
Övrig information Görel Vilén tel. 070-1490831.

Läs mer om hattmuseet här: