Start » Kalender » Skapande skola – utställning om rädslor

Skapande skola – utställning om rädslor

Datum

4 - 9 juni 2024
Expired!
Skulpturer av lera föreställande olika rädslor.

Under våren har eleverna på Västervångskolans anpassade grundskola fått utforska sina rädslor, sin konstnärlighet och materialet lera. Nu finns deras alster att se i museets foajé.

Trelleborgs museer erbjuder ett stort antal pedagogiska program (Skapande skola) med målgrupp från de allra yngsta på förskolan till vuxenstuderande. Eleverna på Västervång har arbetat med ett som är speciellt framtaget för just årskurs 1-9 inom den anpassade grundskolan.

- De har fått skapa i lera med inspiration från vår aktuella utställning om illustratören Marcus Gunnar Pettersson. Eleverna har läst boken Rädslorna och använt en grundform av två figurer i boken och sen lagt på sina olika rädslor på den grunden, säger museipedagog Maria Jiborn.

Arbetet och träffarna i elevgrupperna har letts av Maria Aurell, keramiker samt bild- och specialpedagog. På tisdagen var det dags för vernissage med bubblig dricka och popcorn. Elevernas konstverk hänger kvar i museets foajé under en vecka.

- De flesta av våra program är möjliga att förändra och skräddarsy för speciella målgrupper till exempel elever i anpassad grundskola, elever som inte har svenska som förstaspråk eller elever som behöver mycket praktiska inslag för att orka fokusera. Vi strävar alltid efter en pedagogik som kombinerar praktiska, kreativa ingredienser med teoretiska resonemang och diskussioner, säger Maria Jiborn.

 

Datum:

Datum

4 - 9 juni 2024
Expired!
Tid:

Tid

12:00 - 16:00
Plats:

Museum

Trelleborgs Museum
Stortorget 1