Start » Kalender » Vernissage Roland Thysells utställning Synden Paradiset Friheten

Vernissage Roland Thysells utställning Synden Paradiset Friheten

Datum

2 december 2023
Expired!
Varieténummer i tält. En man håller en stor orm, två kvinnor i bikini står bakom honom. Publik tittar på.
Foto av Roland Thysell

Välkommen på vernissage av Roland Thysells utställning Synden Paradiset Friheten som tar dig med på en fotografisk resa genom tid och rum, från år 1955 och framåt.

Fotograf Roland Thysell skapar med sin blick och skärpa oförglömliga bilder fyllda med temperament, rytm och originalitet. Bilderna låter oss möta människor, platser och händelser som har präglat flera decennier. Genom Thysells kameraöga får vi ta del av de gripande bilderna av Ålafiskarna, den siste fyrvaktmästaren i Smygehamn, de karaktärsfulla personerna på Kiviks marknad och naturens skönhet i Beddinge. Utställningen visar också bilder från en vidsträckt vy över världen, från den gripande atmosfären i Dublin till de ikoniska cowboysen och västern i USA – allt sammanflätat i kärlek till slätten, bygden och paradiset som finns intill.

”När ålderns höst infinner sig … gör den sig påmind. Det känns som om någon klappar en försynt på axeln och försöker öppna någonting. Plötsligt söker man efter skärvor som har en innebörd. Bilder som finns där gömda, men som jag inte förstått att se, inte förstått att tolka. Samtidigt så sköra att de öppnar och stänger sig själva i en sublim värld. Men ändå så klara som vid ögonblicket när de blev till. Där vid en millisekunds utlösning... som om det är nu.”  Roland Thysell

Under vernissagen kommer vi att presentera Roland Thysells imponerande fotografiska verk i en bokrelease som omfattar 200 sidor av mästerliga fotografier. Roland Thysell signerar.

Varmt välkomna!

Datum:

Datum

2 december 2023
Expired!
Tid:

Tid

12:30 - 16:00
Plats:

Museum

Trelleborgs Museum
Stortorget 1