Start » Press » Ny webbplats för Trelleborgs museer!

Ny webbplats för Trelleborgs museer!

14 september 2023
Fyra bilder från Trelleborgs museer. Modell av stenålderskvinna i en utställning på Trelleborgs Museum. Två personer står framför Trelleborgen. Pedagog och barn pysslar på torget framför Trelleborgs Museum. Foto av konstnären Axel Ebbes hem i Hököpinge. Ebbe med familj sitter i hans ateljé.

I Trelleborg finns en riktig kulturskatt, oavsett om du är intresserad av fornhistoria, kulturföremål från bygden, modern konst eller återskapade miljöer från vikingatiden. Nu samlar Trelleborgs museer all information du behöver inför ett besök, på en lättnavigerad och användarvänlig webbplats. Välkommen att inspireras!

På den nya webbplatsen som lanseras den 15 september finns samlad information från Trelleborgs Museum, Vikingamuseet Trelleborgen, Axel Ebbes Konsthall och Kulturmagasinet. Det gör att det blir enklare för webbesökare att ta del av vad som är på gång och låta sig inspireras inför ett fysiskt besök. - Vi vill visa hur mycket spännande det finns att uppleva här hos oss. Trelleborg och Söderslätt är en plats rik på kultur och historia. Som vårt Kulturmagasin med cirka 70 000 föremål, den återskapade vikingaborgen där du kan känna historiens vingslag eller våra många spännande konstutställningar, säger Ola Lundin, museichef för Trelleborgs museer.

Den nya webbplatsen innehåller allt besökare behöver bör veta inför ett fysiskt besök. Mycket fokus har lagts på att skapa en användarvänlig och lättnavigerad plattform där besökare snabbt kan hitta vad de söker:
Håll koll på kalendariet för att inte missa kommande utställningar och evenemang.
Ta del av nyheter om vad som är aktuellt just nu.

Utforska vad du som lärare kan välja mellan i vår museipedagogiska verksamhet.