Start » Utställningar » Jätteväggen: world’s greatest collective mural » Slutgiltig komposition och prepp inför målning

Slutgiltig komposition och prepp inför målning

Konstprojekt

Efter fantastiska workshops var energinivån hög och den offentliga uppmärksamheten ökade. Ett stort medialt intresse riktades mot projektet som spreds långt utanför Trelleborgs gränser. Nu var det dags att engagera Trelleborgarna till att vara med och måla!

Fler intervjuer på Trelleborgs gator gjordes, flyers delades ut, sponsorer uppvaktades och ryktet spreds.

Motivet till Jätteväggen skulle nu komponeras och utvecklas av konstnärerna från Streetcorner. Ett jättestort material som samlats in under möten, intervjuer, önskemål, bilder och workshops skulle processas och analyseras. Nu måste ett urval göras där alla delar av motivet beslutas och komponeras samman.

Dessutom var det dags för viktiga förberedelser inför den stora målningen av väggen – inköp av hundratals liter färg, penslar, rollers med 6 meters långa skaft, containers, och bajamajor beställdes, polistillstånd och skylttillstånd fått ok. Den blivande sponsorväggen fick skivor och planades ut, el drogs fram och återigen visades alla olika kontaktnät och kompetenser vara viktiga förutsättningar för att allt skulle gå vägen.

Dagarna vid väggen skulle erbjuda mycket musik, kreativa workshops, mat där det bjöds in till både planerade och oplanerade happenings. Den positiva viben som skapats gjorde att många ville följa projektet och de sociala medierna växte.

Otman Ben Smail komponerade ett musikstycke tillägnat Jätteväggen. Lyssna!

Jättevaggen 2021 (MPEG, 3 MB)

En upplevelse av musiken:

- känns som staden väcks till liv, det är morgon. Klangerna skapar associationer till kyrkklockor, industristad…det är en skön mix från det nya med blinkningar till det gamla. För att sedan pulsera upp för dagens göromål – staden ska väckas! Stadens alla ljud, rytmen och öppna upp staden från olika vrår , bagaren, slaktaren, fåglarna, bil, tåg, båttuta – till det kommer människorna. Skön power, upprepning av pulsen!