Start » Utställningar » Stadslifv

Stadslifv

Fast utställning
Vy från utställningen Stadslifv. I bildens ena kant syns en tecknad flicka och bakom henne en stor väggmålning med slagord som Frihet, jämlikhet och broderskap. Finns även ett stort äldre fotografi med småflickor.

Utställningen Stadslifv berättar om Trelleborgs historia, från 600-talet fram till våra dagar. Hur staden blir en fläck på kartan till att återfå stadsrättigheterna och när lantarbetaren blir industriarbetare.

Kliv in i direktörsrummet och hör 1800-talets industrimagnater munhuggas om vem som gjort mest för staden; följ med flickan Ella genom utställningen och lyssna till hennes berättelser om hur det var att växa upp i en fattig arbetarfamilj eller lär känna de många eldsjälarna som kämpade för bättre arbetsvillkor i industristadens fabriker.

Audioguide

Utställningen är en del i vår audioguide. Scanna en qr-kod med din egen mobiltelefon och gå på upptäcktsfärd genom olika ljudspår. Ljudspåren innehåller både fakta och fiktion, samt dramatiserade ljudberättelser för barn och andra nyfikna. Audioguiden finns tillgänglig på svenska och engelska. Det finns möjlighet att låna en mobiltelefon i museets receptionsdisk om du inte vill använda din egen mobil.

Vy från utställningen Stadslifv. En bemålad galjonsfigur från en båt finns intill ett stor bild från Gummifabriken Velox omkring år 1900. På bilden syns kvinnor och barn som arbetade i fabriken.
Vy från grosshandlarnas rum i utställningen Stadslifv. På bilden hänger tre porträtt av grosshandlarna och industrimagnaterna Johan Kock, Carl Smith och Frans Malmros . Under porträtten finns en sittgrupp från 1800-talet. I miljön finns även en äldre grammofon samt ett vitrinskåp fyllt med böcker och intill detta ett ståndur.

En vy från utställningen Stadslifv där det finns en uppbyggd miljö med en tågvagn med soldater.

Vy från utställningen Stadslifv. Ett litet blått hus med svart tak finns intill en svartvitt väggmålning med husfasader.

Vy från utställningen Stadslifv. En gammal skolbänk i trä finns intill ett glasskåp med äldre skolmaterial.