SOM HÄR – Samaneh Reyhani & Marcus Matt

Konstverk av Samaneh Reyhani & Marcus Matt. En målning med geometriska mönster i svart och vitt sitter på väggen. de en bordyta ligger en geometrisk skulptur i rosa sten. Från utställningen Som här, på Trelleborgs museum.

Samaneh Reyhani och Marcus Matt förenas av ett gemensamt sökande efter mening och längtan att upptäcka något nytt. Verken följer en drömmens logik, som vykort från en okänd plats. Detta är utställning full av hemligheter.

Förbjuden kultur – Utställning med kulturskolans bildelever

Kulturskolans äldsta bildelever har inspirerats av konstnärerna Monica Sjöö och Diego Marcial Rios sätt att skapa konst som både berör och upprör.

 

Förbjuden konst – Utställning i foajén

Affischer av Carl Johan De Geer.

I Trelleborgs Museums foajé kommer vi under maj månad ställa ut konstverk, tidningsklipp och posters med koppling till förbjuden kultur

Trelleborgs Glasbruk – en kulturhistorisk skatt

Gröna glasföremål från Trelleborgs glasbruk. Dricksglas, kanna, vas och karaff fotograferat mot vit bakgrund.

Blåst, pressat, slipat, etsat och målat – Trelleborgs Glasbruk hade en omfångsrik produktion från bruksglas till finaste kristallglas och praktpjäser. Genom en storslagen donation hösten 2022 fick Trelleborgs Museer en omfattande samling Trelleborgsglas – en kulturhistorisk skatt!

Kajsas Disney-värld

Masker av Kajsa Albrecht

När Kajsa var sju år blev hon sjuk och fick tillbringa mycket tid på sjukhus. När allt kändes tungt och svårt hittade Kajsa ett grått och tråkigt skåp som visade sig innehålla en magisk värld.

Roland Thysell – Synden Friheten Paradiset

Varieténummer i tält. En man håller en stor orm, två kvinnor i bikini står bakom honom. Publik tittar på.

Utställningen tar dig med på en fotografisk resa genom tid och rum, från år 1955 och framåt.

Marcus-Gunnar Pettersson – Vad har jag gjort?!

En mängd figurer från Marcus-Gunnar Petterssons sagoböcker.

– Kännandet, tänkandet, ritandet. Vad har jag gjort?! Med en stor portion fantasi och berättarglädje visar den värmländske illustratören Marcus-Gunnar Pettersson upp sina egensinniga och gripande bilder.

Älskade korg!

En mängd korgar av olika slag mot en turkosfärgad bakgrund.

Älskade korg – Bundet, flätat och vridet lyfter korgen utifrån perspektiv som hållbarhet, eget skapande och historia. I utställningen visas en stor mängd nytillverkade korgar, material och korgbindningstekniker från olika delar av Sverige, tillsammans med äldre korgar ur Trelleborgs Museums samlingar.

Melissa Henderson – Wood Wide Web

Målning med färgfläckar och svamp av Melissa Henderson

Skogens dofter blandas med ateljéns fantasi. Denna samling målningar befolkas av svampar, träd och ateljéns fläckar. Melissa Henderson intresserar sig för hur saker hänger samman i naturen och att vi människor bara är en liten del av naturen.

THE FEAST

Målning av Kateryna Komendant och Robbin Carlsson med gudagestalter i ett landskap.

Följ med till en fängslande och excentrisk värld fylld av intrikata historier och bekanta symboler. I sju meter långa oljemålningar skildras en tumultartad fest med egensinniga och tvistade karaktärer – allt i en oavbruten rytm – i en scen, dag och natt, där precis allt kan hända.